Wijn- & WielerERFgoed Tour

 

Wijn - & Wieler ERFgoed Tour

Afstand: varieert tussen 47 à 52 km

 

Mooie tocht vanuit Ieper, maar ook instapmogelijkheden onderweg of vanuit uw logement, zeker als je in de buurt van de West-Vlaamse 'bergen' verblijft. Heuvelland biedt sinds twee decennia een groeiend aanbod aan wijngaarden. De wijncultuur uit vroeger tijden herleeft. Wij organiseren een tussenstop op een zorgvuldig geselecteerd wijndomein. Proeven en genieten van een prachtig product in een al even prachtige omgeving. Omdat wijn én wielrenners ook wel iets met elkaar hebben, koppelen we het rijke wielererfgoed van deze streek aan een goed glas wijn.

 

 

Want onderweg doen we heel wat wielerERFgoed aan. Ieper heeft zijn Kattenkoers, maar ook andere wielermonumenten kwamen of komen hier langs: Gent-Wevelgem in de eerste plaats, de Driedaagse van De Panne en occasioneel de Tour de France, de Vierdaagse van Duinkerken en in een weliswaar ver verleden zelfs de Ronde van Vlaanderen en het WK op de weg (Moorslede 1950 met winnaar Briek Schotte, boegbeeld van de Flandriens).

Tijdens onze tocht ontbreekt het niet aan vele anecdotische verhalen uit de rijke wielerhistorie. Bijvoorbeeld over Rik Van Looy die op een nog onverharde Kemmelberg naar winst in Gent-Wevelgem vloog. Of over vele andere wielerhelden en de altijd voor spektakel én controverse zorgende Kemmelbult. Dit wisselen we af met optioneel stoppen langs beroemde wielercafés in de streek. Kampioenen als Eddy Merckx, Bernard Hinault, Roger De Vlaeminck, Freddy Maertens, Johan Museeuw, Erik Zabel, Frank Vandenbroucke of meer recent Tom Boonen, Mark Cavendish en Peter Sagan schreven hier wielergeschiedenis.

Genieten van de vruchten der omringende wijnranken of toch een portie kasseien op uw bord? Of beide?